کمیته بین‌المللی المپیک، سوابق تیرانداز سپاه را بررسی می‌کند⁠.

منابع خبری مستقل، از «طرح سوال» کمیته بین‌المللی المپیک در مورد «هویت ورزشی» جواد فروغی، تیرانداز پاسدار جمهوری اسلامی در رقابت‌های المپیک خبر داده‌اند.⁠

همزمان، روزنامه «بیلد» چاپ آلمان، در تیتری پرسیده است؛ «آیا تیرانداز طلایی ایران، یک سرباز تروریست است؟»⁠

«جواد فروغی»، تیرانداز کاروان المپیک ایران در رقابت‌های تپانچه ۱۰ متر المپیک توکیو، به نخستین مدال طلای ایران رسید. او با ۴۱ سال سن تبدیل به مسن‌ترین ورزشکار ایرانی شد که در رقابت‌های المپیک به مدال طلا دست یافته بود.⁠

دقایقی پس از اعلام خبر قهرمانی جواد فروغی، خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران با تیتر «پرستارِ پاسدار»، او را از «مدافعان حرم» نامید که با عضویت در «سپاه قدس» در سوریه حضور داشت.⁠

مدافعان حرم به جنگجویان شاخه خارجی سپاه پاسداران گفته می‌شود که در جنگ‌ها و منازعات سوریه، از حکومت «بشار اسد» مقابل نیروهای «داعش» و همچنین گروه‌های مخالف دولت مستقر، دفاع می‌کردند.⁠

در فیلمی که خبرگزاری فارس از یک مصاحبه قدیمی جواد فروغی، پیش از همه‌گیری کرونا منتشر کرده است، این تیرانداز سپاه پاسداران مدعی می‌شود که در سوریه در کنار عملیات‌های نظامی، امور پرستاری از مجروحین را هم انجام می‌داده است. او گفته بود در طول جنگ، «بیمار و مجروح داعشی» را درمان کرده است.

خبر قهرمانی یک پاسدار که عضو سپاه قدس بوده و در جنگ سوریه حضور داشته، بازتاب‌های متفاوتی در ایران داشت.⁠

برخی از کاربران فضای مجازی، تصاویر جواد فروغی را با تیرانداز پایگاه بسیج خیابان آزادی در سال ۱۳۸۸ مقایسه کردند. تیراندازی که به سوی معترضین به انتخابات ریاست‌جمهوری را هدف مستقیم گلوله قرار داد و سه نفر از جمله یک مادر و فرزندش را مقابل درب مهد کودک، کشت.

برخی دیگر، گفته‌های جواد فروغی در مورد آماده‌سازی برای حضور در المپیک را با تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به معترضان آبان ۹۸ مقایسه کردند.

جواد فروغی گفته بود به دلیل نداشتن امکانات کافی، در «زمین غیراستاندارد» یا در «زیرزمین بیمارستان بقیه‌الله» تمرین تیراندازی می‌کرد. رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران، جواد فروغی را پرستار بیمارستان «بقیه‌الله» معرفی کرده بودند؛ بیمارستانی که متعلق به سپاه پاسداران است.

برخی از کاربران ایرانی با توییت‌هایی، از جواد فروغی با عناوینی مانند «کودک‌کُش»، «مزدور» و «محافظ دیکتاتوری بشار اسد» یاد کردند.

About the Author

Ava News
This page reports on crimes and violations in Iran. We stand up for freedom speech, justice, democracy and human rights across the country.

Be the first to comment on ""

Leave a comment

Your email address will not be published.


*