از زد و بند با قاچاقیان مواد مخدر تا ریاست مجلس
محمدباقر قالیباف چگونه به قدرت رسید؟
✍️ یلدا امیری:
سردار، خلبان، دکتر، عناوین پرطمطراقی بود که در انتخابات ۱۳۸۴ نتوانست محمد باقر قالیباف را به ریاست جمهوری برساند. یک نظامی تازه لباس از تن در آورده، با بالاترین تبلیغات شهری، تلاش کرد شانس خود را در انتخابات ریاست جمهوری بیازماید، اما ناکام ماند.
او یک بار دیگر در انتخابات سال ۱۳۹۲ در مقابل حسن روحانی شکست خورد، نتیجه انتخابات ۹۲ آنچنان برای قالیباف غیرقابل پذیرش بود که نیمه شب به وزارت کشور رفت و در ستاد انتخابات کشور آراء به مرور اعلام شد تا سردار تاب تحمل آن را داشته باشد و نتیجه انتخابات غروب روز بعد اعلام شد.
اما سردار خیال نداشت سودای ریاست جمهوری را رها کند. هنگامی که در انتخابات ۱۳۹۶ به عنوان پرسابقهترین شهردار تهران با شعار «دولت مردم» در انتخابات شرکت میکرد گمان نمیکرد که اصولگرایان او را در مقابل ابراهیم رئیسی وادار به کنارهگیری کنند. همین موضوع عامل قهر او از تشکلهای اصولگرا و فعال کردن حزب «جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی» شد.
محمدباقر قالیباف، ۵۸ ساله بار دیگر در سال ۱۳۹۸ وارد عرصه انتخابات شد، این بار تلاش برای راه یافتن به مجلس شورای اسلامی و آن هم با هدف رسیدن به ریاست مجلس و در دورهای که مردم از صندوقهای رای رویگردان شده بودند. در این دوره برخلاف سه دوره گذشته راحتتر به هدفش رسید، اولین سردار ـ شهردار پایتخت به اولین سردار ـ رئیس مجلس تبدیل شد، و این گونه سپاه پاسداران یکی از اعضای سابق خود را در جایگاه ریاست یک قوه نشاند.
پول قاچاق مواد مخدر
اما نام قالیباف از زمانی که وارد انتخابات شد، بیش از هر چیز با فساد اقتصادی گره خورده است. قالیباف در سپهر سیاسی ایران مرد خوشنامی نیست و بخشی از این بدنامی به فساد مالی او در ارتباط با پول قاچاق مواد مخدر در انتخابات سال ۱۳۸۴ باز میگردد.
حسن روحانی، در مناظرههای انتخاباتی سال ۱۳۹۶ خطاب به محمدباقر قالیباف گفت: «اگر پرونده سال ۸۴ آقای قالیباف که دست من بود و نگذاشتم پرونده بشود و دعوا کردم با بعضیها در دبیرخانه که نباید کسی مطلع شود، اگر آن مردانگی را نکرده بودم، هم اکنون شما اینجا ننشسته بودید.»
ظاهرا براساس معاملهای که با تعدادی از قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر و سوخت انجام شده است، قالیباف به آزادی یا کاهش دوره محکومیت قاچاقچیان کمک میکند و در عوض کمکهای مالی برای ستاد انتخاباتی پرخرجش میگیرد. در این میان افشای کمک یکی از قاچاقچیان با اسم مخفف ج.غ.ز منجر به تشکیل «پرونده ۱۳۸۴» برای قالیباف میشود.
روز ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ بود که عبدالله رمضانزاده در فیسبوک خود نوشت: «امروز که مناظره سیاسی است بحث ورود پول کثیف ناشی از ترانزیت مواد مخدر به انتخابات از همه سوال شود.»
Be the first to comment on "محمدباقر قالیباف چگونه به قدرت رسید؟ ✍️ یلدا امیری"